LOADER
Menu

Glædelig jul og godt nytår til kunder, samarbejdspartnere og gode venner

 • 20 dec. 2016
 • Julen 2016
 • Julen nærmer sig. De sidste gaver skal snart købes. Tankerne leder så småt frem mod forberedelsen af den fede juleand. De søde julegodter skal frem på bordet ved siden af stearinlysene på stuebordet. Vi glæder os til lidt julefri, socialt samvær med familien og til den dejlige julemad. Måske er vi oven i købet så heldige at få en gave! Men for os i Realise ApS er det samtidig tid til at gøre status for vores første leveår som ny konsulentvirksomhed med fokus på økonomisk beslutningsgrundlag i tilknytning til offentlige og private investeringer.  

  Realise ApS har eksisteret i et år nu. Det har været en rigtig spændende tid med fokus på at udvikle vores rådgivningsydelser og skabe grundlaget for en god forretning baseret på vores faglighed, professionalisme, dedikerethed og uvildighed. Det har også været en tid med massere af nye udfordringer, som alle der går fra at modtage løn til at være selvstændig formentlig vil kunne nikke genkendende til.

  Vi er både ydmyge og taknemmelige for, at så mange kunder i 2016 har valgt at gøre brug af os som deres rådgivere. Vores netværk og udviklingen af vores netværk har været afgørende for, at det er lykkedes os, at komme godt fra land med vores nye virksomhed. Dette gælder både vores netværk på kundesiden og vores netværk på samarbejdssiden.

  Vores rådgivning er i 2016 faldet indenfor tre forretningsområder:

  • Transportinvesteringer
  • Turisme
  • By-, område- og erhvervsudvikling

  Transportinvesteringer

  Etablering af økonomisk beslutningsgrundlag i tilknytning til investeringer i motorveje, broer/tunneler, jernbaner, lufthavne, havne, godsfaciliteter m.v. er en af vores stærke kompetencer, som vi fylder meget i Realise ApS’ opgaveportefølge. I 2016 har vi arbejdet med følgende opgaver:

  • Samfundsøkonomi og finansiering af en tunnellægning af trafikken på Åboulevard i København, Kunde: Københavns Kommune.
  • Analyse af brugerfinansieringsperspektiverne af en Østlig Randers Fjord forbindelse, Kunde: Randers Kommune, Realise ApS underleverandør til SWECO.
  • Rådgivning til “Partnerskab Storstrømsbroen” i forbindelse med anlæg af ny Storstrømsbro og sikring af maksimale lokale/regionale erhvervsmæssige og beskæftigelsesmæssige effekter, Kunde: Guldborgsund Kommune og Vordingborg Kommune.
  • Markedsanalyse af en komibeterminal ved Køge, Kunde: Fonden Femern Belt Development.
  • Analyse af godstransporten forbi afkørsel 41 ved Vordingborg, Kunde: Vordingborg Erhvervs A/S.
  • Input til forretningsstrategi til udvikling af Guldborgsund Havne, Kunde: Guldborgsund Havne.
  • Økonomiske effekter af en opgraderet Rute 23 til Kalundborg, Kunde: Kalundborg Kommune.

  Turisme

  I samarbejde med Kvistgaard+Hird har vi udviklet investeringsmodellen “The Business of Place”, der sætter fokus på investeringer i turisme og hvordan disse kan forandre et sted. The Business of Place® er en udviklings- og investeringsmodel, der kombinerer et steds særlige karakteristika – stedsånden – med økonomiske effektberegninger med udgangspunkt i fire parametre: beskæftigelse, produktion, bruttoværditilvækst og skatteindtægter.  I 2016 har vi arbejdet med følgende opgaver:

  • Udvikling af Salling Aqua Park med udvidelse af lystbådehavn og maritimt center, Kunde: Skive Kommune.
  • Opstilling af vækstmodel for Kyst- og naturturismen langs den sjællandske vestkyst, Kunde: Slagelse Kommune.
  • Tiltrækning af investeringer til Nordsjælland, Kunde: Visit Nordsjælland.
  • Vandsportscenter Halsskov – Økonomi og realiserbarhed, Kunde: Slagelse Kommune.
  • Fordele og ulemper ved at tænke Aqua Park og Vandsportscenter sammen i forhold til tiltrækning af investorer, Kunde: Slagelse Kommune.
  • Økonomiske effekter af et hotel på Kalvøen i Frederikssund, Kunde: Frederikssund Kommune.

  Indenfor turismen har vi endvidere arbejdet med en række fortrolige hotelanalyser for private og offentlige kunder med fokus på markedsgrundlaget for etablering af et nyt hotel i et givent område.

  By-, område- og erhvervsudvikling

  I samarbejde med Urban Strategy og Albæk Kommunikation har vi etableret samarbejdet City Development Group, der fokuserer strategi, økonomi/marked og kommunikation som en del af beslutningsgrundlaget i tilknytning til realisering af byudviklingsprojekter, arealudviklingsprojekter og omdannelsesprojekter.

  I 2016 har vi arbejdet med følgende opgaver:

  • Absorberingsanalyse for boliger og erhverv i forbindelse med byudvikling af Kerteminde Havn, Kunde: Kerteminde Kommune.
  • Identificiering af  potentielle virksomheder til lokalisering i ECO Park Valley, Kunde: Faxe Business.
  • Udvikling af Hedeland Naturpark, Realise er med i team SLA, Kunde I/S Hedeland.

  Herudover har vi arbejdet med en række fortrolige opgaver for private og offentlige kunder om prissætning af ejendomme ud fra statistisk analyse af ejendomsprisernes udvikling i et givent område.

  Vores håb for 2017

  I 2017 vil vi konsolidere og videreudvikle vores forretning med fokus på faglighed, professionalisme, dedikerethed og uvildighed, på nye forretningsområder med fokus på offentlige og private investeringer, hvor vi finder, vi kan gøre en forskel for vores kunder. Det vil vi informere mere om i 2017.

  Det er vores håb, at vores kunder vil betragte os, som de rådgivere der skaber den nødvendige værdi for deres investeringer i form af et gennembearbejdet økonomisk beslutningsgrundlag, der sikrer, at den rigtige beslutning kan træffes.

  Glædelig jul og godt nytår

  Tak for et rigtig godt samarbejde i 2016. Vi ser frem til et fornyet samarbejde i 2017 med nye spændende udfordringer.

  Glædelig jul og godt nytår til dig og din familie. Og på gensyn i 2017.

  Martin Elmegaard Mortensen og Brian Gardner Mogensen