LOADER
Menu

Hvad er efterspørgslen efter grundarealer til boliger og erhverv?

Hvor manger m2 nye boliger og erhvervsejendomme skal vi planlægge for de kommende år? Et særdeles relevant spørgsmål i mange danske kommuner, der arbejder med byudvikling og by-transformation. Realise ApS hjælper kommunerne med at skabe et kvalificeret estimat på den forventede efterspørgsel efter grundarealer til boliger og erhverv på kort og lang sigt.

I mange danske kommuner arbejdes der med strategier, udviklingsplaner og masterplaner for nye byudviklingsområder, transformation af tidligere industrielle områder til boligområder og områder til lettere kontorerhverv, udvikling af nye erhvervsområder m.v. I den forbindelse er det vigtigt, at beslutningstagerne har et kvalificeret billede af, hvilken fremtid kommunerne kan forventes at imødese. Hvilken efterspørgsel vil der være på grundarealer til boliger og erhverv på den korte og den lange bane? Hvilken type boliger vil der vil blive efterspurgt samt hvilke erhverv vil efterspørge grunde?

I Realise ApS udarbejder vi med absorberingsanalyser, der på baggrund af den historiske udvikling på parametre som f.eks. befolkningsudvikling og erhvervsudvikling, her og nu situationen på bolig- og erhvervsmarkedet, samt de tiltag og investeringer der er realiseret og de tiltag og investeringer som forventes at blive realiseret og som har betydning for efterspørgslen efter grundarealer til boliger og erhverv. På den baggrund estimere vi det antal m2 til boliger og erhverv, der vil blive efterspurgt på kort og lang sigt.

Realise ApS hjælper bl.a. Kerteminde Kommune med absorberingsanalyser i forbindelse by-transformationen af Kerteminde Havn samt Faaborg-Midtfyn Kommune by-transformation og byudvikling Faaborg, Årslev, Ringe og Nr. Lyndelse. Vi arbejder tæt sammen med Urban Strategy og Albæk Kommunikation i regi af City Development Group.

Udviklingsområder i Kerteminde Havn. Kilde: Kerteminde Kommune

 

Billede af Faaborg midtby. Kilde: Visit Faaborg

For nærmere information kontakt Brian Gardner Mogensen på tlf. nr. 60522561 eller e-mail [email protected]